
Finans Ofisimiz “Katılım Genç Gelişim Programı” ile "İslam İktisadı Uygulama Ödülü"ne Layık Görüldü
İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında Katılım Finans sektöründe insan kaynağı potansiyelini artırmak, yetenek geliştirme ve sertifikasyon süreçleri ile nitelikli ve uluslararası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 2021 yılında hayata geçirdiğimiz “Katılım Genç Gelişim Programı”, İslam İktisadı Araştırma Merkezi’nin (İKAM) düzenlediği İslam İktisadı Ödülleri’nde "İslam İktisadı Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.
İKAM’ın 2018 yılında ilkini düzenlediği ve bu yıl beşincisi yapılan İslam İktisadı Ödül Töreni, 14 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İslam iktisadı alanındaki çalışmaları desteklemek ve nitelikli uygulamaları teşvik etmek amacıyla dört ayrı kategoride sunulan ödüllerden birinin sahibi de Finans Ofisimiz oldu. Finans Ofisimiz, Katılım Finans alanında farkındalık ve finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla IFCap Building iş birliğiyle gerçekleştirdiği ve halen devam eden “Katılım Genç Gelişim Programı” ile "İslam İktisadı Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.
Tören kapsamında kurumumuza layık görülen ödül, Finans Ofisi Başkanımız Prof. Dr. Göksel Aşan’a takdim edildi.
“Temel hedefimiz; bu alanda çalışmak isteyen gençlerimizin sayısını artırmak”
Başkanımız Prof. Dr. Aşan ödül töreninde yaptığı konuşmada, kurumların çoğunun İslami finans ile alakalı profesyonel eğitimleri kendilerinin vermeye çalıştığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
"Kurumlarımız kendi iç eğitimlerini veriyor. Üniversitelerimiz de veriyor. Zaten ne yapmak istediklerini belirlemiş iş gücüne hitap ediyorlar. Asıl büyük problemin diğer tarafta olduğu kanaatindeyim. Anketlerimizde de çıkıyor. Bizim, bu alanı (İslam iktisadı) tanıyıp, bu alanda çalışma niyeti olabilecek kişi sayısını, özellikle yeni mezun sayısını artırmamız gerekiyor. Havuzu ne kadar büyütebilirsek onun içinden seçme şansımız o kadar yüksek oluyor. Dar bir havuzdan, 'Biz alalım, aldıklarımızı nasıl olsa içeride eğitiriz' yönteminin çok iyi olduğu kanaatinde değilim."
Başkan Prof. Dr. Aşan, üniversite öğrencilerinin İslam iktisadı ile alakalı düşüncelerinin "toplumun çok küçük bir kesimine hitap ettiği" yönünde olduğunu kaydederek, "Bizim, bu alanın çok daha geniş olduğunu, aslında çok ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu, toplumu ve bütün insanlığı derinden etkileyebilecek bir alan olduğunu, iş anlamında bir vaadi bulunduğunu gençlere bir şekilde anlatmamız lazım." diye konuştu.
İslam iktisadı ile ilgili yapacağımız çok şey bulunduğunu dile getiren Başkan Prof. Dr. Aşan, iş birliklerini genişletmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Temel hedefimiz; bu alanda çalışmak isteyen gençlerimizin sayısını artırmak olmalı" ifadesini kullandı.