fs_mayis_tr_news

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisimizin Koordinasyonunda Hazırlanan Türkiye Fintek Genel Görünümü Çalışması - 2023 Mayıs Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi olarak, Startups.watch ile birlikte hazırladığımız, sektörün mevcut durumunu ve geçmiş yıllara göre gelişimini gösteren “Türkiye Fintek Genel Görünümü Çalışması” ilk olarak Kasım 2021’de yayımlandı. Güncel ve kategorize edilmiş veri seti oluşturmayı amaçlayan bu çalışma, yurt içi ve yurt dışındaki girişimci ve yatırımcılara Türkiye’nin fintek görünümü hakkında güncel ve doğru veriyi sağlamaktadır.

Fintek şirketlerine yapılan yatırımlarda rekor kırılan 2022 yılının ardından 2023 Mayıs itibarıyla, 8 fintek şirketine 3 milyon ABD doları yatırım gerçekleştirilmiştir. 659 aktif fintek girişiminin faaliyet gösterdiği Türkiye fintek ekosisteminde ödemeler, bankacılık teknolojileri, blokzincir ve kripto varlık dikeyleri ön plana çıkmaktadır.